Google Arama

Custom Search

8 Temmuz 2010 Perşembe

Japon Yapıştırıcısı Ve Benzer Maddeler Nasıl Çıkar?

 Eskiden japon yapıştırıcısı benim için bir korku kaynağıydı çoğunlukla. Büyüklerimin ''ameliyatla bile çıkaramazlar'', ''kutusu 15 lira'' gibi söylemleri etkili olmuştu doğal olarak bu korkunun oluşmasında. (Evdekileri bitirince küçük tüplerin tanesinin 25 kuruş olduğunu geçen sene öğrendim:)

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Japon yapıştırıcısı göz için gerçekten tehlikelidir. Çoğunlukla tüplerin kanallarını açmak için uzun kanalı hızlıca tıklatan arkadaşlarımın gözüne sıçradığını duymuşumdur. Hatta bir tanesinin tam göz bebeğine gelmiş ve gözün üstünde bir mercek gibi kalarak etrafı yamuk yumuk görmesine sebep olmuş ve hemen banyoya koşarak kendisi çıkarmış mereti...

*Bu yüzden kanalı açmak istediğinizde çevrenizde önemli plastik araç gereçleriniz olmasın ( bazı plastikleri eritiyor) ve ille de tıklatmak isterseniz başınızı tüpe doğru çevirmeyin. İğne ve benzeri aletlerle kanalı açamadıysanız kanalı uygunca kesin, hiç kullanamamaktan iyidir. Küçük tüpleri satın alırsanız tıkanma sorunları ile karşılaşmazsınız.

Japon yapıştırıcısı üzerine ayrıntı (Tıklayın) 

NASIL ÇIKARILIR?

Japon yapıştırıcısı eğer elbiselerinize bulaşmışsa fazla ümitlenmeyin, çünkü sertleştiği zaman plastikleşen bu madde, elbise liflerinin arasına girdiğinde artık geriye dönüş yoktur. Üzerinizde sevdiğiniz bir giysi varsa yapıştırıcıdan uzak durun.
 *Tırnağınıza veya derinize öylece damlamış ve kurumuşsa, elinizi sıcak suyla yıkar ve güzelce krem sürerseniz bir iki günde tamamen çıkabilir. Unutmayın ki derinizin altındaki ter ve yağ bezleri yapıştırıcının tutunamayacağı nem sağlayan sıvılar üretiyor sürekli. (Üstteki ölü derininde kendi kendine aşındığını unutmamak gerekir) Jiletle kazımayı falan denemeyin, kızartırsınız, canınızı yakarsınız, zamanınız boşa gider. En iyisi nemli tutmak.

 *İki parmağınızı hunharca birbirine yapıştırmışsa üstteki gibi ellerinizi sıcak suda falan bekletip derinizin ıslanmasını sağlayın. Jilet gibi keskin ve ince bir araç kullanarak elinizi kanatmadan iki parmağınızın arasındaki yapıştırıcıyı keserek açmayı deneyebilirsiniz. Ama bunu kimin yapacağına kendiniz karar verin tehlikeli sonuçta. Daha büyük bir alana yapışmışsa bir doktora görünmek şarttır.

*Göze gelmişse hemen bir sağlık ocağına koşun.

*Önemsiz metal bir yüzeydeyse alev tutarak zayıflatabilirsiniz.

*ASETON, TİNER gibi sentetik sıvıların Japon yapıştırıcısını zayıflattığı bir gerçek ama kesin bir etki yaptığı söylenemez. Aseton, rot ring kalemleri ve bazı plastikleri eritiyor aman dikkat! Ayrıca tiner, parlayıcı, alev alıcı zehirli bir sıvıdır.

Benim yöntemlerim bunlarla sınırlı. En iyisi en başından dikkatli davranmak. Japon yapıştırıcısını her kullandığımda hala gözlerime mavi ameliyat masasında bekleyen eli neşterli doktor hayali gelir:)...

SICAK SİLİKONU NE ÇIKARIR?
Öncelikle sıcak silikonu bir yapıştırıcı değilde plastik bir madde olarak düşünürsek silikonun çekilip koparılabilen, ısıtılınca gevşeyip eriyebilen hatta kesilebilen bir şey olduğunu bilmek bizim yararımıza olacaktır.

Sıcak Silikon Elbisenize damlamış ve soğuyup katılaşmıssa güzelce kavrayıp kuvvetlice çekip çıkarabilirsiniz. Çünkü silikon makinada eridiği zaman akıcı, ince bir sıvı oluşturamaz ve elbise liflerinin arasına giremez. Zaten giresiye kadar soğuyup katılaşmış olur. Unutmamak gerekir ki silikonu çektiğinizde elbisenizden bir parça kılı, tüyü veya ipi beraberinde azda olsa getirebilir.

Dikkat!

Sıcak silikonun elbisenize damladığnı gördüğünüz anda sakın silikona dokunmayın, daha da bulaştırıp çıkaramıyacak duruma getirirsiniz.

Bunun yerine damlayan yüzeyi baş aşağı getirerek sıcak ve sıvı silikonun yere doğru yönelmesini sağlayın. Soğuduğunda ne kadar kolay çıktığını görebilirsiniz. Yeter ki silikonu çıkmıyacak derecede geniş alana yaymayın.

Silikonun tutunduğu zemin ıslanır veya rutubetlenirse kendi kendini bırakabilir.

Silikonun tutunduğu yüzey camsı bir yüzeyse çekip çıkarın birşey olmaz. Ama yüzeye soğuk silikon sürtmeyin bezle zor çıkarılan pis bir leke bırakır.

Son olarak silikonu ne kadar ısıtırsanız, tutunduğu yüzeye o kadar sıkı yapışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder