Google Arama

Custom Search

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Osiloskop Programı...


Osiloskop denilen alet, çoğumuzun bileceği üzere elektronik dalgaları bir televizyon tüpünden bize görülür duruma getiren oldukça yararlı bir alettir. Osiloskop, doğrusal bir yolda ilerleyen bir ışının, verdiğiniz gerilimle yolunu saptırır ve dalgalı görüntülerin ekranda oluşumunu sağlar.
İşte uzun süre önce sanal ortamdan indirip kurduğum bu ufak yazılım, ''osiloskop'' denilen aletin yazılıma dökülmüş bir uygulamasıdır. 
Yaptığım radyo deneylerinde  ve mikrofon testlerinde mutlaka kullanırım ve oldukça da yararlanırım... Duyamadığım eşiklikteki sesleri bana gösterme konusunda da oldukça iyi. Bilgisayarınızın mikrofon girişine bağladığınız her aletteki dalgalanmaları rahatça görebilirsiniz.
 Programın ''Options'' kısmındaki ''Input Channell'' sekmesinden sinyallerin bilgisayara girdiği kanalları seçebilirsiniz. Diğer ayarları da kendiniz deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz. Sürekli bir sinyal takibi için Alttaki döner butonları ''2ms'' ve ''20ms''  ye getirebilirsiniz, oluşan dalgaların görüntülerini de  ''Save'' seçeneğiyle resim olarak kaydedebilirsiniz.
Yazılımı, bulunduğu klasörden ayırırsanız çalışmaz, en iyisi bir kısayol oluşturup oradan kullanmak.
             Osiloskop Simülatörü, Programı (Yazılımı) Direnç Hesaplama Programı Zırh (Miğfer) Zırhlara Bürünmüş Görünümüm Roma Lejyoneri (Roman Legioner) ugrasi.blogcu.com ugrasi uğraşı occupation hobi ev el home hand kolay öykü anı günlük anıları basit easy eğlenceli eskiden oynanan oyun oyunlar çocukluk boş zaman oyuncak yapımı made evde nasıl yapılır deney deneyi experiment maketi yazılım program indir bedava ücretsiz freeware direnç hesaplama programı nasıl hesaplanır hesapla renk kodları kod hesaplayıcı download oşiloskop simülasyon görüntüleyici modelleme sinüs dalga kare dalga üreteci frequency oscilloscop
SCOPE
Boyut: 130 Kb
Buradan indirebilirsiniz=> http://www.2shared.com/file/V4MIUfSB/osiloskop.html (Sayfanın en altındaki ''Click Here'' yazısına tıklayın)
İlgili sözcükler: üretimi uğraşı ugrasi deney üretim pas lekesi nasıl çıkar küf tabaka tabakası oksit sökücü demir çelik krom  bileşik paslar küfler alüminyum kaplama folyo ocak gaz ısı sıcaklık tepkime oksijen asit baz reaksiyon tuz sitrik asit limon tuzu kazı FeO Fe2O3 (elektroliz pil yapımı basit karbon çubuk tuzlu su elektrolizi nasıl yapılır osiloskop, simülatörü, simülatör, indir, yazılımı, programı, free oscilloscope

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder