Google Arama

Custom Search

2 Ocak 2013 Çarşamba

-AD BENZERLİĞİ DUYURUSU-

Yakın zamanlarda internette ''ugrasi.com'' adıyla bir internet sitesi açılmış olduğunu gördüm. Bu sitenin benimle bir ilgisi yoktur. Dört yıldır yazılarımı yayınladığım ugrasi.blogcu ve onun kardeşi olan ugrasi.blogspot.com un adlarının kullanılarak açılmış olduğu ise açıktır; çünkü içerik türü benim bloğumun içerik türüyle aynı doğrultuda gitmektedir. Okuyuculara duyurulur... 

4 yorum:

  1. Merhaba,nette sitrik asit ararken blogcudaki yazınıza sonra da buraya ulaştım.Profilinizdeki "Orkun Yazı Sanatı" ilgimi,merakımı çekti.Nedir diya sormak istedim Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle ilginiz için sağolun.
    Bildiğiniz gibi Türklerin gerçek ulusal alfabesi Göktürk(orkun) alfabesidir. Buna karşın Türkler bu alfabeyi bıraktıktan sonra başka alfabe sistemleri ile hat çalışmaları yapmışlardır ve Göktürk alfabesi ile yazı sanatı yapmamışlardır. İşte Orkun Yazı Sanatı bloğunu, kendi öz alfabemiz olan GökTürk alfabesiyle de sanatsal yazı çalışmaları yapılabileceğini gösterebilmek adına açtım. Diğer deyişle şu an yeni yeni kurmaya ve tanıtmaya çalıştığım, ilgi bekleyen geliştirilmeye açık bir uğraşı alanı. Konu üzerine ayrıntılı bilgilere bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
    1) http://orkunyazisanati.blogspot.com/2012/08/orkun-yaz-sanat-nedir.html
    2) http://orkunyazisanati.blogspot.com/search/label/bloguzerine
    3) http://orkunyazisanati.blogspot.com/search/label/yazilar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,yanıtladığınız ve size rastladığıma ne kadar memnun olduğumu belirteyim.Linklere gitmeden önce şunu belirteyim ki;ben de KAATI'sanatının Türklerin en eski sanatı olduğunu emekli olup tezhip dersleri alırken öğrenince öğretmen olduğum halde bilmediğimden utanarak bu sanatı icraya başladım.
    Bu da benim blog adresim
    http://kaatisanati.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuzu inceledim, kaatı sanatı özellikle kitap süsleme alanında gelişim bulmuş önemli bir Türk sanatı. Bu sanatın inceliklerini topluma kazandırma çalışmalarınız gerçekten övgüye değer. Eski geleneğin üzerine gelenekleşecek yeni değerler katmak bu sanat dallarını yaşatmanın önemli bir parçası. Adını verdiğim Orkun Yazı Sanatı çalışmalarım, Kaatı gibi gelenekleşmiş ve sistemleşmiş Türk sanatları düşünüldüğüne henüz temelleri atılmamış bir yapının ilk tasarımı sayılır. Siz de sağolun, çalışmalarınızı izleyeceğim.

      Sil